Verklaring van Nicosia: blootstelling aan mobiele telefoons en draadloze straling verminderen

In de Nicosia Verklaring (nov 2017) en standpuntnota roepen de Medische Vereniging van Cyprus, de Oostenrijkse Artsenkamer en het Cypriotische Nationale Comité voor Milieu en Gezondheid van Kinderen, gezamenlijk op tot de bescherming van kinderen en adolescenten tegen straling van mobiele telefoons en om de blootstelling aan  draadloze straling te verminderen door gebruik te maken van veiliger technologie.

 

Scholen dienen Wifi te vermijden en in plaats daarvan gebruik te maken van bekabelde internet verbindingen (ethernet). Evenals het gebruik van mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur te minimaliseren.

 

Zij stelden hiervoor 16 praktische regels op: 

Contact

Fill in your Name, E-mail and Message:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

Share